Permanent ontharen met Laser


Permanent ontharen met laser wordt vrijwel pijnloos uitgevoerd door een cosmetisch medisch specialist. Veelal vergoed mits uitgevoerd door een NVH huidtherapeut. Mooie haren zijn als een sierraad. Haren, waar niet gewenst, zijn een gruwel.

In de loop der jaren heeft men met veel therapieën geëxperimenteerd. Een andere variant op de laser is de IPL, ook licht, echter van andere kwaliteit en met een andere doordringbaarheid en energie. IPL (Intense Pulsed Light) is een lichtspectrum dat werkt tussen een golflengte van ca 600Nm tot ca 1200Nm. De overbeharing absorbeert licht op een golflengte van 800-810Nm. Het effect van IPL is lastiger te voorspellen en minder succesvol dan de diode laser, welke exact werkt op de golflengte waar haarzakjes gevoelig voor zijn: 810Nm.

De ervaring leert dat men met laserlicht 90% van de haren verliest in het behandelde gebied. Door de levenscyclus van de haarzakjes dient men de behandeling een aantal malen te herhalen met een tussenpose van een vijf weken.

verwijdering van haar met laser

 

 

 

 

 

 

Consult voor permanent ontharen met laser

Zoals bij alle laserbehandelingen vindt vooraf een intake plaats tussen de cliënt(e) en de huidtherapeut (lid NVH) of cosmetisch arts. Hierin komen alle aspecten van de procedure naar voren.

Vanaf vier weken voor het begin van de laserbehandeling zijn epileren, plukken of andere ontharingsbehandelingen af te raden. Verder is hetniet aan te bevelen om vanaf vier weken voor de behandeling in de zon te gaan liggen. Laserstralen worden door zongebruinde huid aangetrokken en kunnen dan niet effectief hun werk doen. Wij adviseren  u na de behandeling gedurende 6 weken niet te zonnebaden. Een goede sun-block is wenselijk na de laserbehandeling. De voorbereiding wordt ook besproken, zoals een maand voorafgaande aan de behandeling geen intensieve zon op het te behandelen gebied tot twee à drie weken na de behandeling.

Pijn bij het ontharen met een laser?

Met de juiste voorbereiding is de behandeling wel gevoelig, maar doet geen pijn. Dr. Don gebruikt een laser met ingebouwde lokale koeling, wat mede zorgt voor een vrijwel pijnloos traject.

Welke lichaamsdelen te ontharen met een laser?

De methode is niet aan een bepaald lichaamsgebied gebonden. Haren in het gezicht worden het meest behandeld, omdat dit tot de meeste ergernis leidt. We behandelen echter ook gebieden als rug en benen en natuurlijk ook de bikinilijn en oksels.

Welke haren permanent verwijderen met laser?

Hoe blanker de huid en hoe donkerder het haar, hoe meer effect. Dat is de grondregel. Niettegenstaande blijkt dat bij blonde haren wel een zeker succes wordt behaald, echter is dit succes minder goed voorspelbaar.

Vergoeding van permanente ontharing

Gelaatsbehandelingen voor het verwijderen van overbeharing worden volgens uw polisvoorwaarden veelal vergoed, mits de behandeling wordt uitgevoerd door een huidtherapeute die aangesloten is bij de NVH. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw verzekeringspakket. Informeer voor de voorwaarden bij uw eigen verzekeringsmaatschappij.
 

ontharingen met laser

 

 

Prijzen

Meestal zijn 6 behandelingen nodig. Bij een kuur krijgt u de 6e behandeling gratis.
Indien er meer dan 6 behandelingen nodig zijn bieden wij u de vervolgbehandelingen aan voor een speciaal tarief.

Laser ontharen   1 behandeling   6 behandelingen
         
Kin    €   60,-   €    300,-
Bakkebaarden   €   90,-   €    450,-
Bovenlip   €   60,-   €    300,-
Bovenlip + kin + hals   € 160,-   €    800,-
Gelaat volledig   € 240,-   € 1.200,-
Hals   € 125,-   €    625,-
Neusbrug (indien mogelijk)   €   60,-   €    300,-
Oorschelp   €   60,-   €    300,-

Bij deze behandelingen is vergoeding door uw zorgverzekeraar mogelijk.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar onze nieuwe website

Meer informatie of een afspraak maken?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op: +31 (0) 74 30 30 250
Of stuur een e-mail naar: info@cliniquedokterdon.nl

 Wilt u dat wij u bellen voor een afspraak?
Afspraak in: Amsterdam Hengelo